YIIIIIPPPPPPPPPIIIIIIIEEEEEE

Vi har fått JA från hanhunden till Agnes. Vi är så otroligt glada. Jag känner mig helt yr av glädje.
Det är en fantastisk fin kille med utmärkt temprament. Han passar Agnes perfekt. Nu hoppas vi att Agnes fortsätter att vara helt underbar och få fina utställningsresultat i augusti. Så återkommer vi med mer info om den stilige killen.
 
 

TIPS

Vet inte om vi sagt detta tidigare men använd ett kommando när ni tittar på tänderna.
Så att hunden förstår vad som är i görningen.
T.ex. VISA TÄNDERNA eller TITTA TÄNDERNA  och sedan gott godis.  Om ni kommer ihåg det så gör det gärna en gång varje dag och kanske olika personer, börja med familjen. Med en valp är det bara en kortkort titt och ju äldre hunden blir desto längre kan man titta på tänderna.
 
 
Agnes och Berta
 
 

http://kennet.skk.se/hunddata/

Där står era hundar registrerade under Blixtra nu. Så när ni söker på hund skriver ni Blixtra och hundens namn.
Där får man all information om eran hund.
Man kan länka sig från lagottoklubbens hemsida också:  http://www.lagotto.org/  eller förresten så lägger jag in sidorna här också, under länkar.
 

Vifta svansen kurs

har vi börjat på.........för  Berta :). Alesso är också med och tränar ringträning.
Här gör vi hemläxan.
 
Och så några bilder på våran fodertik Agnes med våra hundar.
 
Agnes, Vera och Ester
 
Berta sitter hellre här........
och söta mamma Vera.
Vera och Agnes är väldigt lika varandra utseendemässigt. Vi ska ställa Agnes i augusti och hoppas på bra
resultat. När vi tränar går hon som en klocka. Hon är pigg, allert och full av liv. Hon är en mycket bra lagotto.
Vi hoppas att kunna para henne vintern -13.
 

Sommar Sommar

 
 
 
 
och så åkte vi till Köping på utställning. Domaren från Cypern var nog inte så nöjd med dem svenska  lagottosarna. Det var mycket frågetecken och funderingar runt ringside efter utställningen. På hanhundsidan åkte dem vinstrikaste hanarna i år ut med very good. Endast 2 hanhundar blev placerade. När hon skulle döma tikarna i championklassen tyckte hon alla var för stora. Berta fick väldigt fin kritik men blev 2:a. Domaren sa att om hon hade haft gladare svans hade hon vunnit. På bilden avgörs det, Kennel Gleska vann och hon blev BIR sedan
 
 

Träna gärna mycket ögonkontakt !

 
 
Här tränar vi ögonkontakt med Berta när hon var valp. Och kom ihåg att valpens namn endast ska användas i positiv bemärkelse.

Nya bekanta

Ett litet tips när man ska träffa nya bekantskaper, hundar med deras flock. Börja gärna att gå en promenad med hundarna, lösa eller med koppel. Röra sig framåt hela tiden. Låt hundarna känna av varandras energi. Beröm när dem är lugna och undergivna. Människorna ska vara lugna och bestämda. Det är bra att träffas untanför en flocks revir (hem).  Det behöver inte vara något problem men under vissa perioder som t.ex könsmognad, tonåringar eller beroende hur hunden är mentalt. Är det en kaxig hund eller en osäker hund m.m.
 
Dagens skogspromenad med Ester, Berta och Vera längst bak och Toni, Buff och Hilda (våra extra hundar denna vecka)
 
 
Ska lägga in en film på hemsidan. Den blev nog inte så bra men det är så kul att se lilla Hilda jaga Toni.
 

KENNEL BLIXTRA

Det blev namnet på våran kennel. Så nu heter alla valparna BLIXTRA + sitt namn, t.ex. Blixtra Alberta.
Det kommer att komma in på hunddata så småningom.
 
Ni ska bara veta vad vi har funderat, skickat in, funderat, skickat in i några år. Det ska ju godkännas av FBI eller jag menar FCI ( 80 länders kennelklubbar ).
 
Det skulle vara kul att designa sitt kennelnamn på något sätt, t.ex blixtrande stjärnor och någon stil på namnet. Är det någon som vet hur man gör så hör av er.
 
 
Kolla in Veras lockar
 

Utställning i Alfta

och några semesterdagar i morfars stuga som ligger vid Orbaden mellan Bollnäs och Järvsö. Det är underbart vackert där. Måste visa er några bilder från stugan.
 
 
 
 
Vi brukar  ta några dagar i Hälsingland varje år och samtidigt ställa ut i Alfta. I år blev det ju så att Berta fick tävla sin första tävling i Championklass. Jag var jättenervös, tänk om hon åker ut med very good. Hon kanske inte alls är redo för den klassen, tänkte jag. Men det gick bra även fast hon var lite slö. Det var ganska varmt. Hon vann
championklassen och blev Bästa Tik och sedan BIM.
 
I förra veckan var B-kullens pappa Rosso här och blev klippt. Rosso är så fin och duktig. Det var roligt att få klippa honom. Man lär känna hundarna på ett annat sätt då man klipper dem på tu man hand. Men jag fick höra vilken liten vilde han var första året. Husse som var hemma med honom var helt slut, ett heltidsjobb :))
 
 
 

SE UCH

BERTA FICK SITT SISTA CERT!! OCH HON BLEV ÄVEN BIR! SÅ NU ÄR HON SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!
 
Herregud vad bra hon är! Berta är bara 2 år och redan champion. Det är bara så synd att jag missade det.. Men det är hur roligt som helst ändå!
 
 
 

Utställning och Spanien..

Nu är mamma, pappa och Berta nere i Borås på utställning. Det är första utställningen Berta har chans att bli svensk utställningschampion. Jag håller tummarna att hon gör ett sådant storslam att hon tar titeln på första försöket. Själv är jag inte med för jag och Gabriel åker till spanien i två veckor om några timmar.
 
HEJA BERTA! Ska snart ringa och kolla hur det går för dem!
 
Lovisa

Blixtra´s valpar

En blogg till våra valpköpare och deras blivande familjemedlemmar

RSS 2.0