Lite bilder på Rollo & Bella

Vi har fått fina bilder på dessa små. Jätteroligt. Tusen TACK. Vi har även träffat Bozzo som var här innan midsommar och sedan Rollo som var här i onsdags. Rolle är mer orange än vit nu.  Också jätteroligt att träffa er. Välkomna åter och ni andra med förstås.
Följer Bozzo och Asta på deras bloggar. Det ryktas att även Bella ska få en egen blogg......
 
Har lagt in lite sidor att besöka under Länkar här vid sidan. Idag har vi lagt in Ressus och Rolles blogg.
Fantastiskt roligt att följa allt dem gör och fina bilder. Där finns en film på Rolles MH test, intressant. Nu mera finns det ett annat mentaltest för mer "vanliga" raser som heter BPH. Det finns att läsa om på http://www.lagotto.org/
 
Rolles matte Lisa pratade om kantarellsök och det finns att läsa  på under Artiklar på lagottoklubbens hemsida.
Steg för steg hur man börjar den träningen.  Under Artiklar kan ni också passa på att titta på Lydnadscup 2009.
Känner ni igen dem två tjejerna?
 
 
 
 
 
Bella har varit på kurs och då träffade hon en annan lagotto som också heter Bella. Nu har jag luskat lite med hjälp av Lena och jag har kommit fram till att dessa Bellor är kusiner. Våran Bellas pappa och den andra Bellas mamma är syskon. Världen är inte så stor.......

TREVLIG MIDSOMMAR

och härligt väder!  Över helgen har vi en extra hund, Ronja.  Vi tog en promenad till Sveaparken i Flen och tittade på firandet.  Sedan gick vi och svalkade tassarna i fontänen.
Bra med stadsträning, mycket nya och andra dofter.
Sedan fick vi underhållning från våra populära bryggbåtar här i sjön. Det var tydligen Erik Grönvall som sjöng så vackert över sjön.
 
 
 
 
 

GRATTIS PÅ 2-årsdagen alla i A-kullen

 
Var är tårtan?????
 

Idag har kronprinsessan 2-årig bröllopsdag.

Det kommer vi ihåg för då gick vi och väntade på A-kullen. Varmt som attan var det. Men vi fick vänta till dagen efter, så imorgon fyller alla A-barn 2 år. GRATTIS i förskott, hoppas ni får något smaskigt.
 
I helgen var vi i Avesta på hundutställning. Vi hann slå upp tältet innan ovädret började. Berta låg under en fleecefilt
och huttrade. Mats och jag frös. Ett tag trodde vi att det blixtrade men det var nog en kamera. Då tänkte jag att vi struntar i detta. Berta löper ju och är lite tråkig just nu så jag trodde att svansen skulle hänga rakt ner. Men hon blev hur pigg som helst i ringen. Det blev en kanondag, BIR med cert och cacib.
 
B-kullens pappa var där också. Rosso fick excellent och kom 2:a i öppenklass. Det var 8 st i hans klass, så det var kanonbra gjort. GRATTIS, bra jobbat.
 
Så undrar vi vad som hänt med Ester huvudhår?? Det har blivit kanonfint. Förut har hon sett ut som en rotborste i huvudet. Nu ser hon ut som en jättefin lagotto. Vi har bytt foder till henne, så nu äter alla Brit Care. Vera är hur fin som helst i pälsen fast hon nyligen haft valpar.
 
Jag tänkte att Vera skulle ställas ut på någon utställning häromkring (åksjukan). Kanske få sitt sista cert. Så jag har börjar träna henne men det är inte lätt. Vill inte, så fort jag sätter på utställningkopplet så börjar hon krångla. Börjar skaka på huvudet, försöker komma undan kopplet (tycker inte om halsband & koppel). Knappt så hon tar korven, ställer inte upp sig. Jaja, vi får väl se. Man vinner inget cert om man inte vill visa sig. Och när man ska springa runt i ringen så springer hon så sakta man kan, får nästan dra runt henne. HON VILL INTE. JAG VILL. Ingen bra kombination. Vi får väl se.....Hon är så vacker och fin när hon springer lös på promenaderna.
 
Det ska alltid vara något, ingen har en perfekt hund.
 
Nu ska Berta och jag ut och cykla. Berta tycker det är jättekul. Igår var även Vera med men hon har inte riktig kondis ännu och så är det lite jobbigt med kopplet som hänger och slänger!!! Ester springer som en vilde när hon är med. Idag får dem andra två ta en vanlig promenad med husse.
 
 

Lycka till!

Nu har våran gosiga Bella flyttat till sitt nya hem i Vällingby. Vi önskar även dem ett stort lycka till.



Ja, nu känns det verkligen tomt. Nu när jag kom upp från källaren efter klippningar så tror man att Bella ska vara där och möta mig.....

Vi hoppas att få höra ifrån er alla. Har ni den minsta fundering så hör av er. Det är bara roligt om vi kan hjälpa till.

Valparna har ju varsin sida på hemsidan och det vore roligt att så småningom lägga in 6-månadersbilder på dem allihop.

Vi är lite trötta

men det är skönt att Bella somnar om hos mig på morgonen. Idag sprang hon upp för trappen av sig själv. Vi brukar ju ha kompostgaller men har tagit bort det mer och mer. Bella har aldrig bryt sig om trappen förrän idag.





Jag brukar få lite frågor om rumsrenhet. Jag säger , ta det lugnt , det kommer. Försök bara att ta ut hunden efter mat, vila och lek. Beröm lugnt ute: Bra kissa. Försök hitta en kissplats ute. Vissa perioder kissar dem mer och oftare. Ibland har jag trott att min valp har urinväginfektion. Bella kissade 3 ggr på en halvtimme häromkvällen. Rumsrenheten kommer sakta med säkert. Finns ingen vuxen hund som inte är rumsren. Om en vuxen hund kissar inne är det oftast revir eller protest för att den är ensam för länge och mycket. Tänk på att en tränad vuxen hund inte ska vara ensam mer än 5 timmar totalt på en dag. En vuxen hund behöver minst 2 timmars promenader/dag och någon huvudgympa då och då.
Det är ju lite olika från hund till hund men lagotto är en aktiv hund.
Det finns mer att läsa: http://www.skk.se/hundagande/tips-och-rad/skotsel/

Phuu,

nu är studenten över. Allt gick bra. Vi hade tur med vädret. Skönt. Vi var nog en 40-50 st här. Tältet var mycket bra att ha. Maten från: http://tinascatering.se/ var kanon. Vi hade grekisk buffé. Jättegott och mycket mat som alltid när dem levererar.

 

Bella skötte sig exemplariskt. Var med oss hela kvällen i tältet, gick och la sig i hallen och sov då och då.
Jag trodde att jag skulle få bära henne och se efter henne lite extra den kvällen men det behövdes inte. Hon var med som dem stora och blev väl omhändertagen av alla. Sista kvällsmålet åt hon i knät på en tjej som hon aldrig hade träffat förut. Hon vaknade tidigt ändå, vi gick ut och kissade och sedan gick vi och la oss i SÄNGEN och sov till 8.
Sedan gick vi och la oss och sov middag 2 timmar i sängen. Vad mysigt det var. Vi har fått tilllåtelse från Bellas matte och husse.

Men igår kväll ville inte Bella sova förrän kl 24.00. Hon var på riktigt buss och bitar humör. Hon fick en tjurmuskel och så satt hon och jag framför tv:n. Sedan la jag ner henne i valphagen och sov nästan ostört till kl 5.30, då gick Mats upp och tog med henne för rastning. Mats la henne hos mig i sängen igen och vi sov till kl 9. Hon sover väldigt bra i sängen. Bella vill gärna vara nära och krypa upp i knät.

Vad har hänt med valphagen???



Tack till: http://www.aktivahundcenter.se/  för att vi fick hyra tält m.m. till examen.



Bella tycker det är så roligt att följa med på promenad. Självklart så bär vi henne mycket av tiden. Man märker snart vad valpen klarar av.

Bella ute på äventyr

och det gick bra. Hon åkte bil helt obekymrad till Mellösa igår. Hon satt i knät med ett ben, tuggande. Framme så hälsade vi på en lite Norfolksterrier på 11 v. Lite läskigt till en början men sen släppte det.



Ikväll är det Bal på Slottet för Lovisa och Petter. Vi åkte  dit för att titta. Bella var med i folkvimmlet och var jätteduktig. Bilåkandet dit gick bra idag också.



Trött uppfödare och hundar



Berta tycker att hon ska tjurmuskeln

Sovmorgon

Idag sov vi till kl 7. Underbart. Jag vaknade kl 5 och tänkte att snart är det dags att gå upp med Bella. Bella låg orörlig. Hon hade kissat på tidningen i valphagen under natten såg jag. Jag somna om och vi vaknade kl 7.

Nu löper Berta för fullt. Bloddroppar överallt. Ester och Vera ser svullna ut, så det verkar vara dags för dem också.

Nästan alla lagottosar häromkring har varit här för nerklippning. Skönt med kortkort även om dem ser lite nakna ut först tiden.

Kom ihåg hantering. Titta på tänder. Det behöver inte vara perfekt eller länge, bara man gör det, det kommer att gå bättre och bättre med tiden. Ta i din hund, hela kroppen - huvud, nacke, tassar, baken. Massera gärna.
Visa allt ni plockar bort ur pälsen. Lugnt, tryggt, bestämt med ett positivt intryck, beröm, ha roligt. Backar hunden säger jag Nej, framåt BRA.

Den tyske domaren i Norrköping tyckte att det var många lagottosar som inte ville bli hanterade. Berta stod som ett ljus, skönt. Jag vet hur jobbigt det är när dem inte vill. Ester hade en sådan period och det var jobbigt att gå till vet. eller när okända ville hälsa lite häftigt.





Bruno och Alesso träffar Bella.

Blixtra´s valpar

En blogg till våra valpköpare och deras blivande familjemedlemmar

RSS 2.0