BIS 2

Det du Lovisa....;)
 
Lovisa är i Baskien och vandrar med sina syskon så idag fick jag visa hund och det gick ju bra:)
 
Det var Caesar och Majken. Caesar BIR och Majken BIM, sedan blev Caesar BIS 2. Jättekul. Domare var Eva Jönsson som dömer Lagotto på officiella utställningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det bidde en husbil

Det var väl meningen att vi skulle renovera köket men detta är roligare:))
 
Så nu kan vi åka hur som helst med hundarna, ska bli spännande att prova på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TREVLIG MIDSOMMAR

 
 
 
 
 

GRATTIS

Aina, Alesso, Alfonzo, Toni, Agnes och Berta på 3-årsdagen.
 
Alfonzo
 
Toni
 
Agnes ocg Aina
 
Alesso
 
Berta
 
Och det är ju jätteroligt att alla är friska, krya och har det bara bra♥
 
 
 
 
 
 

Avesta

I går var vi i Avesta på utställning. Vilka fina hundar vi hade med oss;) Alesso, som inte är utställd på ett år och inte är ställd speciellt mycket, skötte sig exemplariskt. Han tycker inte det är det roligaste som finns, han är ju en skogsmulle ute i Granhedsskogen:) Alesso fick Excellent, 2 med CK (certifikatkvalité), tävlade vidare i Bästa hanhundsklassen men blev inte placerad där.
Agnes och Berta som är mer vana utställare och tycker det är kul med köttbullar blev Bästa tik 2:a och 3:a.
Så 3 hundar med och alla Excellent med CK. Mycket roligt.
Berta blev lite "testad" där, det var en hund som kom springade mot henne och gjorde utfall. Hundens husse hade inte koll på flexikopplet så den sprang ända fram och gjorde utfall när vi tränade bakom tältet. Lovisa blev skärrad, men det bekom inte Berta mycket. Berta försökte komma undan och sa ifrån lite sen drog hussen bort sin hund. Sedan var det dags att gå in i ringen och denna händelse försvann direkt. Berta var glad och viftade svansen i ringen ända tills det small till ordentligt. Det är någon skrot som ligger precis brevid. Denna smäll kom då hon stod uppställd inför domaren. Jag trodde faktiskt att hon skulle vilja gå ut ur ringen, till oss i tältet, men inte hon stod helt stilla men svansen for ner. Och denna händelse försvann snabbt också. Skönt när rädslor försvinner snabbt.
 
Imorgon är sista dag för anmälan till RADUNO-13.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hundarna fick jättefin kritik, denna gång hade Berta för litet huvud och Agnes lite tunn benstomme men vad gör det....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis Asta till Reserv Cert

Asta var i Vänersborg i helgen och vann juniorklassen med CK. Det var 8 st i hennes klass så det var mycket stor konkurrens, bra jobbat. Sedan blen hon Bästa tik 4:a med Reserv-Cert. Fantastiskt kul.
 
 
 
Den 30 juni är det inoff utställning på Heden i Malmköping. Majken ska dit så kom gärna och kolla ni som vill och kan. Återkommer om tider.  http://www.sormlandslabradorklubb.se/
 
Har också anmält Majken, Agnes och Berta till årets Raduno i Köping den 21 juli. Står mer på hemsidan om denna tävling.  http://www.lagotto.org/
 
På hemsidan finns också info om den kompletterande årsboken från 2011. Vi har köpt den så vill någon kolla i den så kommer vi att ha en. Jag tror att Berta, Alfonzo och Alesso kommer att finnas i den.
 
Så har Jipp varit här och hälsat på. Majken och han lekte och lekte.
 
 
 

Caesar BIG 1

Igår var det debut i utställningsringen för Caesar och Majken. Vi var på Brukshundsklubben i Norrtälje. Domare var Susanne Björkman ( ingen släkt:). Båda fick jättefin kritik och HP (hederspris), vilket betyder att man får tävla vidare för placering. Då blev Caesar BIR och Majken BIM. I och med detta så får Caesar tävla vidare i gruppen. Då tävlade han mot alla i grupp 8, olika spaniels och retrivrar. Ceasar vann gruppen, jättekul. Fast det var väldigt varmt och lång dag så skötte han sig jättefint i Best in show-ringen, han till och med pussade domaren men blev inte placerad där.  Hon noterade att han hade valptänder kvar och det kan vara en sån liten grej som är avgörande i konkurrens. Vi är mycket stolta över BIG1.
 
STORT GRATTIS till hela familjen Brovall
 
 
 
 
 
 
 
 

Bella

har hittat en ny napp:)
 
 
Kul tips:
Ge ett helt okokt ägg till hunden. Låt hunden klura ut hur den ska äta upp ägget. Äggulan och skalet är bara nyttigt, vitan inte så nyttig men ett ägg i veckan är ok.

Norrköping

Idag har vi varit på årets första uteutställning. Vi hade bra väder och det var trevligt. Vi ställde Agnes och Berta.
Agnes, alltid glad och positiv, kom 2 i Öppenklass. Hon fick jättefin kritik men domaren tyckte hon var för hårt klippt. Det tyckte han även att Berta var men hon vann sin klass och blev Bästa tik 4:a. Det bryr vi oss inte om, Berta kan inte ha mer päls för då ser hon ut som en bumling. Agnes kan gott ha mer päls men hon har inte kvalité för det ännu ( efter valpningen). Vi jobbar på det:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blixtra´s valpar

En blogg till våra valpköpare och deras blivande familjemedlemmar

RSS 2.0