I Västerås gick det bra

Ni ser på hemsidan hur det gick. Kan ju inte riktigt förstå vad domarna ser hos Berta men något måste det ju vara.
Hon är ju fin men så fin, det finns ju så många fina
 
Berta till vänster, sugen på köttbulle:)
 
Agnes visar tänderna
 
Träna VISA TÄNDERNA med kommandot och godis efteråt. Träna hantering, känn igen hela hunden på ett positivt sätt, gärna på golvet. Alltid positivt med belöning ( godis eller lek). Låt gärna familj och vänner titta på tänderna och känna igenom lite lagom. Lagotton kan lätt bli lite sjåpiga och det kommer en spökålder så träna, träna,små små korta stunder ofta och alltid positivt. Välj rätt stund att träna valpen.
Avsluta när det går bra även om det är en putteliten stund- bus och lek, godis.
 
Igår gick ju Berta till gruppfinalen, hon har alltid åkt ut snabbt där men igår var hon kvar till dem 6 sista i gruppen.
Det var ju jättekul eftersom Berta var så trött( 8.00-17.00) och blev lite rädd för oljud i hallen. Vi sprang i finalringen och det gick bra ändå och efteråt så rullade jag köttbullar på golvet som hon fick jaga och då tände hon till så slutet blev väldigt positivt.
 
Jag fick rycka in i finalringen eftersom Lovisa skulle jobba
 
 
 
 

Rollo

 Det är Vera som ligger längst åt vänster och tuggar ben och det är Agnes som leker med bollen. Vi brukar säga att Majken och Agnes beter sig så lika, som dem vore lika gamla, mor och dotter:)
 
Och så måste ni titta på hemsidan. Lagt in en bild på Bella på framsidan. Hon hittade den på promenaden och ville inte släppa den, sötnos.
 
 

Rollo på besök

Rollo ska vara här i 3 veckor. Hans matte är i Syd Korea och står på en flygplansvinge!!! Vi har ju inte träffat Rollo så mycket men han känner igen sig och oss. Han leker för fullt med speciellt Majken.
Kommer 2 filmer så småningom.
 
Det kanske inte syns så tydligt på bilderna men han är mer orange, han var ju helvit när han föddes.
 
 
 
 

Majken och Caesar

Caesar på besök

Allt går bra. Caesar blev lämnad här i morse då Bozzo med Husse och Matte far till Halmstad. Han ska vara kvar till imorgon.
Vi började med en promenad med dem stora. Det gick jättebra. Caesar lyssnade bra i början på de stora men nu har han blivit lite kaxigare. Får se om han får någon uppläxning. Agnes har sagt till honom några gånger och då lyssnar han en stund.
När han kom imorse kollade han in mamma Agnes tuttar, inget kvar där inte....
Nu har Majken kommit och dem leker jättebra, lite tuffa tag i början men nu går det bra...en stund i alla fall:)
 
Agnes tvättar lillkillen
 
 
 
 
 
 
 

Ester ger upp

Ester har aldrig riktigt tyckt om valpar, de kan ju aldrig sköta sig tycker hon! Men det verkar som att Majken börjar bli accepterad :)

Årets första cykeltur

Det var roligt. Jag tog med mig Berta och Agnes. Dem är det mest fart i. Ester älskar cykling med jag har märkt att hon haltat lite sista dagarna så hon får vanliga promenader istället. Vera är sådär förtjust i cykling, det beror mest på kopplet. Hon vill inte att kopplet ska nudda henne, hon ser alltid till att springa eller gå längst ut så hon inte får något koppel på sig. Undar vad det beror på att hon inte gillar halsband och koppel???
 
Här står lite om motion: http://www.skk.se/kopahund/din-valp-och-unghund/motion/
 
Det var tyvärr ingen som hade alla rätt på Finn en lagotto. Rätt svar: Vera på stora stenen.
Vinsten som uteblev var en lagotto;) Vi har ju en hög...
 
Clara var här och hälsade på igår. Full fart och tuffa mot varandra. Typiskt syskon. Ni kommer väl ihåg A-kullen
när dem var små. Agnes var nog värst så dem har att brås på:)
 
Så har väl alla fått sin 12 v. spruta utom Majken. Är alltid sen med sprutor, ska ringa imorgon. Blir väl jag som får åka, Andrea jobbar ju. Det går nog bra.
 
I helgen kommer Caesar hit och ska sova över. Jätteroligt att se honom igen. Matte, Husse och Bozzo ska på fest i Halmstad som är barnförbjuden så då får vi ha honom.
 
Så här såg det ut igår:
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har varit lite trötta idag;)

Bus-Clara

Igår träffades Majken och Clara, de busade och busade!! Det var inte lätt att fånga dem på bild men några som inte är suddiga blev det :)

 

Finn en lagotto:)

 

Jipp på besök:))

Igår var Jipp och Matilda här och hälsade på. Jipp var glad ocg busig. Han och Majken lekte nästan hela tiden.
Agnes var med och hade koll på dem. Hon blev glad när hon såg Jipp men jag tror hon tyckte det var skönt när dem åkte för då fick hon ha Majken för sig själv:)
TACK för besöket, jätteroligt.
 
 
 
Jipp & mamma Agnes
 
 
 
 
 
 
Har han åkt nu??
 
 
 
 
 

3 generationer

 
Majken, mamma Agnes & mormor Vera
 

April april...

Än så länge har jag inte blivit lurad eller....
 
 ännu en fin dag
 
Majken ute i den stora världen
 
Moster är spännande men lite avvaktande mot Majken (tror att Berta "gick in i väggen" efter B-kullen:)
 
Tant Ester är lite speciell, hon har ett jättehuvud nu och konstig svans efter att Andrea varit framme med saxen:)
 
Men det ska väl bli bättre. Andrea och Elisabeth (Astas matte) ska gå hundtrimmarkurs som börjar nästa helg i Stockholm. Spännande, var tredje helg i ett år ska dem dit och sedan klippa hemma där emellan. Så då behöver vi hundar att träna på och ev. att ta med sig upp på kurs.
 
Jag har i nu kardat och kammat igenom Berta och Agnes pälsar. Riktigt ordentligt. Först klippte jag bort lite päls, onödigt att ha för mycket päls att karda men inte klippa för mycket eftersom dem ska ställas om en månad. Men man kan helt klart karda och kamma igenom 3-4 v. innan utställning sedan får det vara. Tar endast någon tova om det blir någon. Jag badade dem också för det behövdes verkligen. En pudelkam efter bad att dra försiktigt igenom pälsen är bra och sedan koppelpromenad eller cykling så att pälsen torkar fint (inget rulla runt på gräsmattan för att torka sig när man är utställningshund:)
Så nu ska det putsas och putsas inför utställningen. Det gör jag ofta och lite, här och där. Man studerar dem i det fria och ser var man ska nagga lite. Mycket enklare än att ta allt på en gång. Hundarna klipps antingen på trimbordet eller på utebordet eller när dem står på marken när det bara är puts.
 
Dem får antagligen ett bad till en vecka innan utställning eller åtmintone ben och mage. Det måste hinna locka till sig ordentligt.
 
Att ta en promenad i fint regn gör susen för lockarna. Man kan även spara lite regnvatten och spraya över rygglinjen så kommer lockarna fint fram. 
 
 
 
 
 
 

Blixtra´s valpar

En blogg till våra valpköpare och deras blivande familjemedlemmar

RSS 2.0